Familjeäventyr med packraft i djungelliknande grönska

Ta med familjen på ett stadsnära äventyr med barnen i fokus. Men packraft och uppblåsbar kanot förflyttar vi oss till en spännande och vacker miljö där den kompakta grönskan påminner om oss om djungeln. Dohnaforsån i Askersund är en smal å med tät vegetation. När vi glider fram längs ån spanar vi efter bäver och kanske får vi höra det karaktäristiska ljudet när bävern slår med svansen mot vattenytan innan den dyker.

Från Dohnaforsån letar vi oss in under några broar och kommer in i det nyligen iordningställda reservatet Lindbomossen som är hem för flera olika fågelarter. Vi paddlar runt bland öarna och stannar för fika. Därefter paddlar vi ut i ån igen och återvänder in till Askersund.

Praktisk information och bokning

Turen börjar i hamnen i Askersund där vi tillsammans gör iordning packrafts och/eller uppblåsbar kanot. Packrafts är mycket stabila och lättpaddlade även för yngre barn. Att få paddla själv brukar vara väldigt uppskattat och för många faller tekniken snabbt på plats. Beroende på ålder, erfarenhet och väder så kan vi för säkerhets skull fästa en lina mellan våra packrafts och kanoten. På så vis kan barnen luta sig tillbaka och vila lite mellan varven om det blir tungt att paddla. Det går också bra för ett barn att paddla kanot eller packraft tillsammans med en vuxen.

Priser

Vuxen 625 kr och barn 450 kr (6-12 år). Barn till och med 5 år är gratis. Är ni en större familj har vi speciella familjepriser. För att turen ska genomföras krävs två betalande varav en vuxen.

I priset ingår guide, packraft och/eller uppblåsbar kanot, flytväst och fika. Turen tar ca 2,5-3 timmar.

Den här turen är tills vidare endast bokningsbar via telefon eller mejl. Kontakta oss för mer information och bokning! Meddela gärna önskemål om dag och tid så försöker vi tillgodose dem.