Familjeäventyr med fatbike i Askersund

Cykla med familjen i sommar! I Askersund finns mtb-teknikbanorna lilla och stora Trollstigen som passar pefekt för ett roligt familjeäventyr. Den lilla trollstigen, som är ca 300 meter, passar bra för de yngre åkarna och för dig som är lite osäker på stigcykling. Här rulllar du mjukt över ett roligt pumptrack och kan även välja att prova på några mindre hinder.

Stora trollstigen är ca 800 meter och här får du verkligen testa tekniken över olika hinder, med skarpa svängar och branta passager både uppför och nerför. Det här är en riktigt kul led där du kan träna på att sätta tekniken och utmana dig själv – och ditt sällskap – att hela tiden förbättra din cykling.

Fatbikes är inte bara coola utan även stabila och lätta att cykla på, inte minst för barn. De breda däcken sväljer stenar och rötter på ett suveränt sätt samtidigt som de rullar lätt på platta partier.

Praktisk information och bokning

Vi träffas vid teknikbanan i Askersund och ställer in sadelhöjd, lär känna cyklarna och går igenom en del tekniktips. Därefter är det bara att köra!

Mitt i det vackra skogsområdet finns en utsiktsplats där det går att slå sig ner en stund och ändå ha koll på vad som händer på banan. Här passar det också bra för hela familjen att ta en paus för lite fika. Vill ni vila från teknikbanan en stund så finns det flera lätta stigar att cykla på vid motionsspåren. Ni kan även ta en cykeltur till hembygdsgården och titta på djuren som finns där och kanske köpa en glass.

Den minsta cykeln passar barn från ca 7 år eller 120-125 cm. Turen är delvis guidad och fortsätter därefter på egen hand. Fika ingår. Total tidsåtgång ca 3-4 timmar.

Priser

Vuxen 425 kr och barn 350 kr (till och med 12 år). Är ni en större familj har vi speciella familjepriser. För att turen ska genomföras krävs två betalande varav en vuxen.

Den här turen är än så länge endast bokningsbar via telefon eller mejl. Välkommen att kontakta oss för information och bokning!