Sova ute

Hos Experitur kan du hyra tält, hammock, sovsäckar och liggunderlag samt en hel del annat för ditt uteäventyr. Vi har utrustning som passar oavsett om du ska ut på en längre tur, kanske cykelsemester eller en fjällvandring, eller om du bara vill prova på att sova ute i trädgården. Vi har valt att i så stor utsträckning som möjligt endast arbeta med märken som fokuserar på miljö och hållbarhet.

Behöver du hjälp att planera ditt äventyr? Vi på Experitur har mycket erfarenhet av friluftsliv och uteaktiviteter av olika slag och hjälper dig gärna med tips och råd. Vi kan också sätta samman en färdplan oavsett om du vill cykla, paddla eller vandra!

Tält

Experitur hyr ut tält från Vaude och Hilleberg för 1-3 personer. Samtliga tält är lätta att bära och enkla att hantera. De erbjuder ett tryggt och säkert skydd oavsett väder och vind. Självklart har vi även övrig utrustning som du behöver för att sova ute i det fria; liggunderlag och  sovsäckar som passar för vår, sommar och höst. 

Våra tält kan antingen hämtas i Askersund eller köras ut till närområdet, mot Örebro och Tiveden, för en mindre avgift.

Priser

Vaude tält för 1-2 personer 180 kr / natt

Vaude tält för 2-3 personer 240 kr / natt

Hammock

Visst verkar det härligt att spänna upp en hängmatta mellan några stabila tallar för att sedan gunga lite stillsamt medan du tittar på molnen och lyssnar på fågelsången? Myggen hålls utanför tack vare det integrerade myggnätet och skulle det börja regna så finns en tarp att spänna ut över hammocken. Vi har en styck Hennessey hammock att hyra ut och den rymmer 1-2 personer.

Vi har även en ultralätt Sea to Summit hängmatta för en person. Här kan myggnät och tarp hyras separat.

Välkommen att kontakta oss för mer information och bokning!

Hammock från insidan
Se på stjärnorna…

Sovsäckar och liggunderlag

Experitur hyr ut sovsäckar från Marmot och Vaude. Sovsäckarna är för vår, sommar och höst och klarar temperaturer ner mot noll grader.

Mer information kommer och under tiden är du välkommen att kontakta oss via mejl.