På svenska

Experitur betyder upplevelser.

Genom att tillhandahålla friluftsutrustning av olika slag vill Experitur göra det enklare för dig att upptäcka naturen och skapa dina egna äventyr!

FATBIKES

En fatbike har nästan dubbelt så breda däck som en Mountainbike vilket gör det möjligt att cykla på all typer av underlag; lera, sand, grus och snö, men även på asfalt får du en ny häftig cykelupplevelse!

Tack vare de breda däcken lämnar en fatbike nästan inga spår efter sig och är därför perfekta för känsliga miljöer i skog och mark.

Tungtrampade? Du kommer bli förvånad över hur lätt de rullar på alla olika underlag! Våra Silverback fatbikes är stabila och kul att cykla på och är det självklara valet också för turer med mycket packning.

King of the road

MTB

Silverback mountainbikes har dämpning fram, bra grepp och är perfekta för häftiga skogsstigar med trixiga partier!

Kul på hjul

EL-MTB

Men en el-cykel är ingen utmaning för svår! Välj mellan tre olika nivåer av assistans; eco, trail och boost, där du med eco-läget kan du cykla sträckor på uppemot 10 mil.

 Våra el-MTB har dämpning fram och 11 växlar. Batteriet laddas snabbt och enkelt i ett vanligt väggutag. Unna dig själv lyxen av lite support på nästa cykeläventyr!

Spara på krafterna med lite hjälp från batteriet

CITY BIKES “EMMA”

Med våra Monark “Emma” kan du på ett behagligt sätt upptäcka närområdet. De är bekväma och lättcyklade, med 3 växlar, fotbroms och en upprätt sittposition så att du kan njuta av omgivningarna. Cykelkorg och pakethållare är standard. Vi hyr även ut cykelväskor ifall du vill göra en längre tur.

Packa matsäcken och ge dig ut på ett äventyr i närområdet

BARN-MTB

För den yngre generationen finns det 24″ MTB. Ta med barnen på ett cykeläventyr och prova lite sköna stigar.

Kul för barnen

PACKRAFT

En packraft är den perfekta följeslagaren för dig som gillar att paddla! Den är lätt att bära med sig vart än du ska så du kan ta den med på en vandringstur för att korsa sjöar och vattendrag, eller utforska vackra öar som du annars bara skulle se på håll…

Vill du utforska större områden? Kombinera packrafting med fatbiking för ett oförglömligt äventyr!

Alpacka Raft Caribou är lätt att paddla och kan ta tung packning

SUP-BOARDS

Att stå upp och paddla är det senaste modet bland vattensporter. Det är kul, enkelt och du kan samtidigt njuta av naturen runt omkring. Dessutom är det utomordentlig träning…

Våra SUP-brädor är stabila och lätta att paddla om du är nybörjare och ger dig möjlighet att prova något nytt och kul! Perfekt för sightseeing eller för en härlig dag på stranden.

Stabila och skojliga SUP-boards

KAJAK

Att paddla kajak ger dig en känsla av att vara ett med vattnet och du kan enkelt ta dig ut bland öarna i Vätterns vackra skärgård!

Seabird Expedition är stabil och säker även för den ovane, men fortfarande lätt och kul att paddla. Det finns gott om utrymme för packning om du vill tillbringa natten på någon av öarna i skärgården!

Njut av känslan…

UPPBLÅSBAR KANOT

Den uppblåsbara kanoten Gumotex Palava passar perfekt för två vuxna, eller två vuxna och ett barn, men går också bra att paddla ensam om du har mycket utrustning med på turen. Palava väger bara 17 kg men klarar upp till 240 kg last. Du kan bära den i en väska på ryggen och enkelt ta den med till önskad startplats.  

Tillsammans på turen

TÄLT, HÄNGMATTOR OCH SOVSÄCKAR

Experitur hyr ut tält för 1-3 personer och hammock för 1-2 personer. Självklart har vi även resten du behöver för en övernattning i det fria; liggunderlag och  sovsäckar som passar för vår, sommar och vinter. 

Se på stjärnorna…
En utenatt i månaden kanske?

RYGGSÄCKAR

Planera ditt äventyr med Experitur! Det spelar ingen roll om du ska ut på en kortare cykel- eller vandringstur, eller längre äventyr där du behöver bära med dig betydligt mer. Vi erbjuder ett flertal olika modeller och storlekar på ryggsäckar för att du ska kunna förverkliga ditt drömäventyr!

Bästa cykel-säcken!
På tur med packraft

HYR HOS EXPERITUR

Experitur är verksamma i området runt  Askersund och Örebro, med de fantastiska naturområden Kilsbergen, Tiveden och Norra Vättern runt knuten. Vi levererar uthyrda produkter mot en mindre kostnad.

Kontakta oss för mer information!