Barncyklar

Hyr barncyklar och upplev mysiga cykeläventyr tillsammans. Hos Experitur kan du hyra barncyklar för barn från ca 6 år eller 120 cm och uppåt. Ta med barnen på härliga cykelturer och prova lite sköna vägar och stigar i Askersund. Här finns även en teknikbana för både små och stora. Är ni i Tiveden eller Örebro så erbjuder vi utkörning av cyklar i mån av tid och mot en mindre ersättning.

Barn-MTB

Vi har två stycken 24″ MTB. Dessa MTB brukar bli mycket populära hos barn från ca 8 år eller 135 cm. Cyklarna har 8 växlar och skivbromsar både fram och bak. Med lite grövre däck än hos en vanlig mountainbike är de stabila och passar perfekt för att testa på nya utmaningar!

Barn-fatbike

Vår 20″ barn-fatbike har 7 växlar och skivbromsar både fram och bak. Den passar för barn från ca 6 år eller 120-125 cm, lite beroende på cykelvana.

Priser

3 timmar 150 kr

Dygn 250 kr

2 dagar 350 kr

Cykelhjälm och lås ingår när du hyr cykel. Välkommen att kontakta oss ifall du vill ha pris för längre perioder samt för att boka barncykel.

Tips på turer för hela familjen

Vi tipsar gärna om fina turer i samband med att du hyr barncyklar. Här kommer några tips! Cykla till teknikbanan vid Solberga IP, ca 2 km från Experiturs lokal på Strandvägen 4. Här finns en lätt bana på 300 m och en svårare på ca 800 m. Se mer på Bergslagen Cycling. Ta sedan turen upp till Hembygdsgården där ni kan äta glass och titta på djuren.

Cykla till Husabergsuddes camping och ät en glass. En fin gång- och cykelväg med huvudsakligen grusunderlag tar dig de ca 2 km dit. Du cyklar även över mysiga Dohnaforsån som är perfekt för familjepaddling.

Finns det gott om ork kan ni fortsätta från Husabergsudde ända till Stjernsunds slott. Dit är det knappt 7 km enkel väg.