Fatbike-tur över stock och sten

Cykla fatbike på fina stigar i området runt Askersund. Rönneshytta ligger omkring en mil nordväst om Askersund och härifrån utgår två fina MTB-leder. Båda ingår Sveriges största lednät för cykling; Bergslagen Cycling.

Cykla Rönneshytterundan

Vår favorit är Rönneshytterundan som är 19 kilometer lång och klassas som blå. Den här turen bjuder på en härligt blandning av sandåsar, gles tallskog, trixiga stigar, sköna skogsvägar och några vilsamma sträckor på grusväg. Cyklingen här är en ren njutning oavsett om du är på jakt efter en fartfylld tur eller vill njuta av naturen omkring dig. Packa med matsäck och slå dig ner i gräset för lite skön avkoppling. Det finns även några fina små sjöar inom räckhåll från stigen. Leden är väl skyltad och lätt att hitta.

Priser

Halvdag, 3-4 timmar 380 kr

Utkörning till Rönneshytta, turförslag, cykelhjälm, mini-pump, insexnyckel samt cykelhjälm ingår i priset. Saknar du ett tillfälle så skicka ett mejl så försöker vi ordna det!

För dig som vill få en rejälare tur kan du även kombinera den här rundan med den MTB-led som heter Lerbäck röd. Den bjuder på en del trixiga stigar och fina skogsvägar samt några lättcyklade grusvägspartier.

Från Rönneshytta utgår även Vildsvinsslingan som mestadels går längs sköna grusvägar men som även innehåller en del sträckor med stigcykling. Läs mer hos BERGSLAGEN CYCLING för kartor och mer information om de olika lederna.

Tips på boende

Vill du tillbringa två dagar med härlig cykling runt Rönneshytta och Lerbäck så kan vi tipsa om boende på HOTEL PEROLOFGÅRDEN. Du är även välkommen att kontakta oss via mejl om du vill ha hjälp att boka boende.