Om oss

Experitur betyder upplevelser. Genom att tillhandahålla friluftsutrustning vill Experitur hjälpa dig att skaffa nya erfarenheter och skapa dina egna äventyr. Vår utrustning kommer från några av branschens bästa märken. Vi har också testat all utrustning själva och därmed kan du känna dig trygg med att du har bra och pålitlig utrustning med dig ut! 

Tid för packrafting…

Jag som driver Experitur heter Ulrika Stenberg. Min lediga tid tillbringar jag med att cykla fatbike, vandra och paddla. Min uppblåsbara kanot blev min bästa vän för några år sedan och får ofta följa med på äventyr. Dessutom paddlar jag packraft och kajak vilket ger två helt olika upplevelser. Jag startade företaget i mars 2018 efter att i flera år ha arbetat som guide runt om i världen. Guidejobbet innebar dock mindre tid i den svenska naturen och det är där jag trivs allra bäst!

Experitur har sin bas i Askersund vid Vätterns norra ände. Det är ett område med fantastisk natur, med Norra Vätterns skärgård och Tiveden alldeles i närheten. Runt Askersund finns flera fina cykelleder och runt Åsbro och Rönneshytta finns härliga MTB-leder.

Närmsta större stad är Örebro med sitt vackra slott. Genom staden och runt flottet flyger Svartån som bjuder på en fin paddeltur. Ett par mil från Örebro ligger ytterligare ett vackert naturområde, Kilsbergen, med fina MTB-leder. Vandringsleden Bergslagsleden passerar genom både Kilsbergen och Tiveden. Tack vare all denna fantastiska natur runt hörnet är området perfekt för olika typer av äventyr.

Hos Experitur kan du hyra den utrustning du behöver för olika äventyr. På så vis kan du prova nya aktiviteter utan att behöva köpa all utrustning, vilket sparar på miljön, och du kan resa med mindre packning. Välkommen!

Skapa dina egna äventyr!