Om oss

Här tänkte vi få berätta lite mer om oss på Experitur!

Experitur betyder upplevelser. Genom att tillhandahålla friluftsutrustning vill vi på Experitur hjälpa dig att skaffa nya erfarenheter och skapa dina egna äventyr. Vår utrustning kommer från några av branschens bästa märken som Vaude, Silverback och Seabird. Vi har också testat all utrustning själva och därmed kan du känna dig trygg med att du har bra och pålitlig utrustning med dig ut! 

Jag som driver Experitur heter Ulrika Stenberg. Min lediga tid tillbringar jag med att cykla fatbike, vandra och paddla. Min uppblåsbara kanot blev min bästa vän för några år sedan och får ofta följa med på äventyr. Dessutom paddlar jag packraft och kajak vilket ger två helt olika upplevelser.

Jag startade företaget i mars 2018 efter att i flera år ha arbetat som guide runt om i världen. Cykling i bland annat Italien och vandring Alperna och Portugal tillhörde favoriterna men även mina tio vintrar i finska Lappland där jag åkt skidor, gått på snöskor, kört snöskoter och tillbringat många mörka kvällar runt lägerelden. Guidejobbet har varit en fantastisk upplevelse men nu vill jag tillbringa mer tid i den svenska naturen och kanske få ta med Dig på en ny upplevelse!

Om oss

Experitur har sin bas i Askersund vid Vätterns norra ände. Det är ett område med fantastisk natur, med Norra Vätterns skärgård och Tiveden alldeles i närheten. Runt Askersund finns flera fina cykelleder och runt Åsbro och Rönneshytta finns härliga MTB-leder. Vi finns på Strandvägen 4 i Askersund, i gamla varmbadhuset. Här träffar du oss måndag-lördag från den 28 juni till 8 augusti.

Närmsta större stad är Örebro med sitt vackra slott. Genom staden och runt slottet flyter Svartån som bjuder på fin paddling. Under juli månad 2021 så hittar du Experitur på Stortorget 19. Välkommen att besöka oss där!

Hos Experitur kan du hyra den utrustning du behöver för olika äventyr. På så vis kan du prova nya aktiviteter utan att behöva köpa all utrustning, vilket sparar på miljön, och du kan resa med mindre packning.

Skapa ditt eget äventyr!