Kontakta oss

Kul att du har hittat till Experitur 🙂

Om oss

Jag som driver Experitur heter Ulrika Stenberg. Min lediga tid tillbringar jag med att cykla fatbike, vandra och paddla. Min uppblåsbara kanot blev min bästa vän för några år sedan och får ofta följa med på äventyr. Något år senare föll jag pladask för packrafting!! Sedan började jag att paddla kajak… och SUP-bräda… Helt olika upplevelser som alla är fascinerande på sitt sätt! Sedan gillar jag verkligen uppblåsbara farkoster som är lätta att få med sig på bussen eller i bilen.

Det var i mars 2018 som jag bestämde mig för att starta företaget efter att i flera år ha arbetat som guide runt om i världen. Cykling i bland annat Italien och vandring Alperna och Portugal tillhörde favoriterna men även mina tio vintrar i finska Lappland där jag åkt skidor, gått på snöskor, kört snöskoter och tillbringat många mörka kvällar runt lägerelden.

Att få träffa nya människor och dela med sig av erfarenheter och upplevelser är det bästa jag vet. När det dessutom sker i vår fantastiska svenska natur så blir det ännu bättre. Några doser kultur och historia gör upplevelsen komplett!

Jag ser fram emot att få tipsa om mina favoriter eller kanske ta med dig ut på ett äventyr i närområdet!

Om oss

Ulrika Stenberg

Mobil / WhatsApp: 070 209 74 91

E-post: info@experitur.se

Skapa ditt eget äventyr

Experitur betyder upplevelser. Genom att hyra ut friluftsutrustning vill vi på Experitur hjälpa dig att skaffa nya erfarenheter och skapa dina egna äventyr. På så vis kan du prova nya aktiviteter utan att behöva köpa all utrustning, vilket sparar på miljön, och du kan resa med mindre packning. Att hyra istället för att köpa är bra för både plånboken och miljön!

Vår utrustning kommer från pålitliga märken som Vaude, Silverback och Seabird. Vi har också testat all utrustning själva och därmed kan du känna dig trygg med att du har bra och pålitlig utrustning med dig ut! 

Hitta till oss

Experitur har sin bas i Askersund vid Vätterns norra ände. Det är ett område med fantastisk natur, med Norra Vätterns skärgård och Tiveden alldeles i närheten. Runt Askersund finns flera fina cykelleder och runt Åsbro och Rönneshytta finns härliga MTB-leder. Sommartid finns vi på Strandvägen 4 i Askersund, i gamla varmbadhuset. September till maj lämnar vi ut förbokad utrustning från Askersund samt erbjuder utkörning i mån av möjlighet.

Närmsta större stad är Örebro med sitt vackra slott. Örebro bjuder på härlig cykling, inte minst längs Svartån som flyter genom staden och runt slottet. Svartån är dessutom en finfin kanotled.

Mitt emellan Askersund och Örebro ligger Hallsberg. Här finns förvånansvärt fina stigar och mindre vägar för cykling. Sjön Tisaren passar för paddling av olika slag.

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss för mer information och för bokning!

E-post: info@experitur.se

Mobil / WhatsApp: 070 209 74 94 eller kontakta oss på Facebook

Vi har vårt lager i Askersund och lämnar ut våra produkter därifrån enligt överenskommelse. Vill ni få era hyrda produkter utkörda i området runt Askersund, till Tiveden eller till Hallsberg, Kumla och Örebro så gör vi det mot en mindre avgift.