Damcyklar

Hyr en cykel och ge dig ut på härliga upptäcksfärder runt Askersund, Hallsberg och Örebro! Våra damcyklar, från Monark och Sjösala, är bekväma och lättcyklade och passar perfekt för att utforska närområdet. De har tre växlar, fotbroms och en upprätt sittposition så att du kan njuta av omgivningarna. Det låga insteget på damcyklar gör även att det är lätt att komma på och av cykeln, oavsett både cykelvana eller klädsel.

Storleksmässigt så passar cyklarna bäst för dig som är mellan 160-185 cm, speciellt om du ska ut på lite längre turer. Såväl cykelkorg som pakethållare är standard så att du kan enkelt ta med picknick och annat smått och gott. Vi hyr även ut cykelväskor för pakethållare ifall du vill göra en längre tur.

Längre ner tipsar vi om några fina turer i Askersund och Örebro.

Utkörning av cyklar

Experitur håller till i Askersund men vi erbjuder även utkörning till Tiveden, Hallsberg och Örebro mot en mindre avgift. Vi samarbetar även med Örebro Slottsbutik så sommartid kan du även hyra våra cyklar där. Örebro Slottsbutik har öppet dagligen 10-17.

Standardcyklar

Priser

3 timmar 150 kr

Dygn 250 kr

3 dagar 550 kr

Våra damcyklar bokar du enkelt via telefon eller mejl.

Utflytkstips

Utflykter i Askersund

  • Cykla till Stjernsunds slott. Cykelleden går längs med sjön Alsen, den nordligaste delen av Vättern. Besök Stjernsunds slott och passa på att ta en fika på kaféet med utsikt mot Askersund.
  • Gör ett besök vid monumentet tillägnat Elsa Andersson, Sveriges första kvinnliga aviatris. Monumentet ligger längs vägen mot Edö och sista biten bjuder på en promenad i vacker skogsnatur.

Turer i Örebro

  • Cykla från Örebro slott längs med Svartån mot Naturens Hus och Oset. Fika eller ät lunch vid Naturens Hus och cykla sedan ända ut till Hjälmaren. På vägen tillbaka kan du stanna i Wadköping och promenera bland de gamla husen.
  • Cykla uppströms längs Svartån mot Karlslund. Njut av grönskan och fågelkvitter längs ån innan Karlslunds Herrgård dyker upp. Ca 2,5 km längre uppströms finner du Lindbacka bruk. I de gamla byggnaderna finns idag Örebros enda kafferosteri, Cozo coffee, samt kombucha-tillverkaren Hej Kombucha. Strosa runt i den gamla bruksmiljön och slå dig sen ner i trädgården för en god kopp kaffe.

Hos BERGSLAGEN CYCLING kan du läsa mer om olika cykelområden, t.ex. i Örebro eller Askersund.