DAMCYKLAR

“EMMA”

Med våra damcyklar “Emma”, från Monark, kan du på ett behagligt sätt upptäcka närområdet. De är bekväma och lättcyklade, med 3 växlar och fotbroms, och har en upprätt sittposition så att du kan njuta av omgivningarna. Det låga insteget på damcyklar gör även att det är lätt att komma på och av cykeln, oavsett både cykelvana eller klädsel.

Emma passar bäst för dig som är mellan 160-185 cm, speciellt om du ska ut på lite längre turer. Såväl cykelkorg som pakethållare är standard så att du kan enkelt ta med picknick och annat smått och gott. Vi hyr även ut cykelväskor för pakethållare ifall du vill göra en längre tur.

Längre ner tipsar vi om några fina turer i Askersund och Örebro.

Standardcyklar

Priser

3 timmar 150 kr

Heldag 250 kr

3 dagar 550 kr

Våra damcyklar Emma kan än så länge endast bokas via telefon eller mail.

Utflytkstips

Utflykter i Askersund

  • Cykla till Stjernsunds slott. Cykelleden går längs med sjön Alsen, den nordligaste delen av Vättern. Besök Stjernsunds slott och passa på att ta en fika på kaféet med utsikt mot Askersund.
  • Gör ett besök vid monumentet tillägnat Elsa Andersson, Sveriges första kvinnliga aviatris. Monumentet ligger längs vägen mot Edö och sista biten bjuder på en promenad i vacker skogsnatur.

Turer i Örebro

  • Cykla längs Svartån mot Naturens Hus och Oset. Fika eller ät lunch vid Naturens Hus och cykla sedan ända ut till Hjälmaren.
  • Cykla uppströms längs Svartån mot Karlslund. Njut av grönskan och fågelkvitter längs ån innan Karlslunds Herrgård dyker upp.