Packraft

En packraft är den perfekta följeslagaren för dig som gillar äventyr! Den är lätt att bära med sig så du kan ta den med på en vandringstur för att sedan paddla ut på sjöar och vattendrag, eller utforska vackra öar som du annars bara skulle se på håll…

Alpacka Caribou packraft väger ca 3 kg och är stabil och trevlig att paddla. Den är både lätt att bära med sig och lätt att pumpa upp. En vindsäck gör det mesta jobbet och sedan kan du enkelt toppa upp med att munblåsa några gånger. När du hyr packraft följer det med en 4-delad paddel och flytväst vilket tillsammans med packraften blir ca 4 kg vikt. Ryggsäcken spänner du fast frampå och ska du bara lyfta korta sträckor så kan du bära packraften uppblåst bakpå ryggsäcken.

Med en packraft kan du enkelt välja om du vill paddla i åar och vattendrag, till exempel Svartån i och omkring Örebro, eller Nittälven. Eller kanske vill du ge dig ut i Vätterns vackra skärgård runt Askersund för att hitta din egen klippa för lite avkoppling. Från Askersund kan du även paddla i djungelliknande grönska längs den smala Dohnaforsån. Vi tipsar gärna om fina turer! Utlämning sker från Askersund men i mån av möjlighet erbjuder vi även utkörning mot en liten avgift ifall du vill börja din paddling i t.ex. Tiveden eller Örebro.

Priser

Heldag 450 kr

Dygn 600 kr

3 dagar/2 nätter 1200 kr

Paddel och flytväst ingår i priset. Våra packrafts är bokningsbara oline eller via telefon och mejl:

Ett packraft-äventyr längs Nittälven

Nittälven i norra delen av Örebro län bjuder på fin paddling med verklig vildmarkskänsla. Sträckan från Uvbergsbron ner mot Nitten innehåller såväl några lättare forsar som lugna, slingrande partier. Raststugor, vindskydd och grillplatser finns med jämna mellanrum. Bästa tiden för att paddla Nittälven är under april-maj då vårfloden skapar ett naturligt högt vattenflöde i älven. Se karta över Nittälven

Det här är ett perfekt helgäventyr! Behöver ni hjälp med transport till start/avslut så ordnar vi det i mån av möjlighet. Exeritur hyr även ut tält, sovsäckar och annan utrustning ni behöver för att sova ute:

Bike-rafting

Vill du utforska större områden? Testa bike-rafting och kombinera packrafting med fatbiking för ett oförglömligt äventyr! Vi hyr ut det mesta du behöver för ett härligt uteäventyr. Kontakta oss för att boka packraft och annan utrustning.