Packraft

Det roligaste äventyret får du med en packraft! När du hyr packraft så tipsar vi naturligtvis även om fina turer!

Alpacka Caribou packraft väger ca 3 kg och är stabil och trevlig att paddla. Den är designad för att klara tung packning, t.ex. vid vandring eller bike-rafting. Samtidigt är den både lätt att bära med sig och lätt att pumpa upp. En vindsäck gör det mesta jobbet och sedan kan du enkelt toppa upp med att munblåsa några gånger. När du hyr packraft följer det med en 4-delad paddel och flytväst vilket tillsammans med packraften blir ca 4 kg vikt. Ryggsäcken spänner du fast frampå och ska du bara lyfta korta sträckor så kan du bära packraften uppblåst bakpå ryggsäcken.

Skapa ditt eget packraft-äventyr

Med en packraft kan du enkelt välja om du vill paddla i åar och vattendrag, till exempel Svartån i och omkring Örebro eller Nittälven, eller ge dig ut i Vätterns vackra skärgård runt Askersund för att hitta din egen klippa för lite avkoppling. Från Askersund kan du paddla i djungelliknande grönska längs den smala Dohnaforsån och ett annat spännande äventyr är att vandra och paddla i Tivedens trolska natur. Vi tipsar gärna om fina turer! Utlämning sker från Askersund men i mån av möjlighet erbjuder vi även utkörning mot en liten avgift ifall du vill börja din paddling i t.ex. Tiveden eller Örebro.

Priser

Heldag 450 kr

Dygn 550 kr

3 dagar/2 nätter 1200 kr

Paddel och flytväst ingår i priset. Våra packrafts är bokningsbara online eller välkommen att kontakta oss:

Ett packraft-äventyr längs Nittälven till våren!

Nittälven i norra delen av Örebro län bjuder på fin paddling med verklig vildmarkskänsla. Sträckan från Uvbergsbron ner mot Nitten innehåller såväl några lättare forsar som lugna, slingrande partier. Raststugor, vindskydd och grillplatser finns med jämna mellanrum. Bästa tiden för att paddla Nittälven är under april-maj då vårfloden skapar ett naturligt högt vattenflöde i älven. Se karta över Nittälven

Börja planera för vårens äventyr redan nu!

Det här är ett perfekt helgäventyr! Behöver ni hjälp med transport till start/avslut så ordnar vi det mot en avgift och i mån av möjlighet.

Exeritur hyr även ut tält, sovsäckar och annan utrustning ni behöver för att sova ute:

Bike-rafting

Vill du utforska större områden? Testa bike-rafting och kombinera packrafting med fatbiking för ett oförglömligt äventyr! Vi hyr ut det mesta du behöver för ett härligt uteäventyr. Kontakta oss för att boka packraft och annan utrustning.