Kajak

Paddla kajak i Askersund och i Vätterns vackra skärgård! I en kajak får du känslan av att var ett med vattnet och kan enkelt ta dig runt bland öarna. Du kan välja att starta ditt paddeläventyr direkt från Askersund och till exempel paddla till Stjernsunds slott för en god fika eller lunch. Härifrån kan du även fortsätta mot Kärraviken vid Åmmeberg, eller paddla under den ståtliga bron över Stora Hammarsundet.

Våra kajaker

Experitur hyr ut två stycken Seabird Expedition HV som är stabil och säker för nybörjaren, men fortfarande lätt och kul att paddla. Seabird Expedition är en havskajak som gör sig bäst på lite större sjöar. Det finns gott om utrymme för packning om du vill tillbringa natten på någon av öarna i skärgården! Paddel från Seabird och flytväst ingår.

Vi ger gärna tips på fina turer och vilka som är våra favoritöar för skön avkoppling. Behöver du hyra utrustning som tält, sovsäckar mm så kan du hyra det hos oss.

Utkörning av kajaker

För dig som vill paddla kajak i Vätterns skärgård erbjuder vi utkörning mot en mindre avgift. Lämpliga startplatser är till exempel Olshammar och Bastedalen. Ska du vara ute flera dagar går det bra att paddla från Askersund ända ut i skärgården. Planerar du däremot endast en dagstur i Vätterns skärgård rekommenderar vi att börja från Olshammar eller Bastedalen.

Förutom Vättern finns en mängd mindre sjöar i omgivningen som alla bjuder på härlig paddling och möjligheter till övernattning på någon trivsam ö. Några exempel är Åmmelången vid Åmmeberg eller Tisaren och Sottern i Hallsbergs kommun.

Vi erbjuder även utkörning för dig som vill paddla i Hjälmaren vid Örebro. För paddling på Svartån i Örebro rekommenderar vi kanot eller packraft.

Gul kajak på spegelblankt vatten
Njut av känslan…

Priser

Heldag 350 kr

24 timmar 450 kr

Helgpaket* 1000 kr

* I helgpaketet ingår 2 dygns kajakhyra samt utkörning till Bastedalen eller Olshammar för paddling i Norra Vättern, eller till Tisaren eller motsvarande för dig som vill paddla där.

Helgpaketet är endast bokningsbart via telefon eller mejl. Klicka på länken nedan: