Kajak

Hyr kajak i Askersund och paddla i Alsen vid Askersund eller ge dig ut i Vätterns vackra skärgård! I en kajak får du känslan av att var ett med vattnet och kan enkelt ta dig runt bland öarna. Du kan också hyra kajak och paddla t ex i Tisaren vid Hallsberg eller i Hjälmaren vid Örebro.

Våra kajaker

Experitur hyr ut två stycken Seabird Expedition HV som är stabil och säker för nybörjaren, men fortfarande lätt och kul att paddla. Seabird Expedition är en havskajak som gör sig bäst på lite större sjöar. Det finns gott om utrymme för packning om du till exempel vill tillbringa natten på någon av öarna i skärgården! Paddel från Seabird och flytväst ingår.

Vi ger gärna tips på fina turer och vilka som är våra favoritöar för skön avkoppling. Behöver du hyra utrustning som tält, sovsäckar mm så kan du hyra det hos oss. Läs mer och titta på karta över Norra Vätterns Skärgård.

Boka online eller via telefon/mejl. Vår online-bokning öppnar 1 juni men fram tills dess går det bra att kontakta oss direkt! Vi finns tillgängliga de flesta dagar.

Priser

Heldag 400 kr

24 timmar 450 kr

3-dagarspaket* 1300 kr

* I vårt 3-dagarspaketet ingår kajakhyra från morgonen/fm på dag 1 till efm/kväll dag 3 samt utkörning till (upphämtning från) Bastedalen eller Olshammar för paddling i Norra Vättern. Vill du paddla i Tisaren tillkommer 200 kr så totalt 1500 kr. Kontakta oss för utkörning till Tisaren.

För 3-dagarspaket i Örebro tillkommer 300 kr för utkörning så totalt 1600 kr. Detsamma gäller om du vill paddla i Sottern utanför Pålsboda. Kontakta oss för information om utkörning mm.

Utkörning av kajaker

För dig som vill hyra kajak och paddla i Vätterns skärgård erbjuder vi utkörning mot en mindre avgift. Lämpliga start-/slutplatser är till exempel Olshammar och Bastedalen. Paddla från Askersund ända ut i skärgården eller om du vill göra en dagstur i Vätterns skärgård så är det smidigt att börja från Olshammar eller Bastedalen.

Hyr kajak i Hallsberg

Förutom Vättern finns en mängd mindre sjöar i omgivningen som alla bjuder på härlig paddling och möjligheter till övernattning på någon trivsam ö. I Hallsbergs kommun ligger Tisaren som är en stor sjö med fina möjligheter till kajakpaddling. Från Sandviksbaden i sjöns östra ände kan du njuta av å-lik paddling längs Långviken. En annan favorit är Sottern utanför Pålsboda. Här kan du bland annat paddla i Sotterns skärgård och tälta på någon av öarna där.

Hyr kajak i Örebro

Vi erbjuder även utkörning för dig som vill paddla i Hjälmaren vid Örebro. Naturens Hus är en bra startplats och härifrån kan du ta dig runt Hemfjärden eller satsa på en övernattningstur och paddla till vackra naturreservatet Björkön. För paddling huvudsakligen på Svartån i Örebro rekommenderar vi kanot eller packraft för att lättare bära förbi slussen och vattenkraftverk.

Gul kajak på spegelblankt vatten
Njut av känslan…