Kajak

Hyr kajak i Askersund och paddla i Vätterns vackra skärgård! I en kajak får du känslan av att var ett med vattnet och kan enkelt ta dig runt bland öarna. Du kan också hyra kajak och paddla i Hjälmaren vid Örebro.

Våra kajaker

Experitur hyr ut två stycken Seabird Expedition HV som är stabil och säker för nybörjaren, men fortfarande lätt och kul att paddla. Seabird Expedition är en havskajak som gör sig bäst på lite större sjöar. Det finns gott om utrymme för packning om du till exempel vill tillbringa natten på någon av öarna i skärgården! Paddel från Seabird och flytväst ingår.

Vi ger gärna tips på fina turer och vilka som är våra favoritöar för skön avkoppling. Behöver du hyra utrustning som tält, sovsäckar mm så kan du hyra det hos oss. Läs mer och titta på karta över Norra Vätterns Skärgård.

Boka online eller via mejl/telefon/WhatsApp. Vill du boka till nästa dag vill vi gärna att du kontaktar oss direkt för att undvika dubbelbokning:

Utkörning av kajaker

För dig som vill hyra kajak och paddla i Vätterns skärgård erbjuder vi utkörning mot en mindre avgift. Lämpliga startplatser är till exempel Olshammar och Bastedalen. Ska du vara ute flera dagar går det bra att paddla från Askersund ända ut i skärgården. Planerar du däremot endast en dagstur i Vätterns skärgård hinner du se mer av skärgården om du börjar är det smidigt att börja från Olshammar eller Bastedalen.

Hyr kajak i Hallsberg

Förutom Vättern finns en mängd mindre sjöar i omgivningen som alla bjuder på härlig paddling och möjligheter till övernattning på någon trivsam ö. I Hallsbergs kommun ligger Tisaren som är en stor sjö med fina möjligheter till kajakpaddling. Från Sandviksbaden i sjöns östra ände kan du njuta av å-lik paddling längs Långviken. En annan favorit är Sottern. Här kan du bland annat paddla i Sotterns skärgård och tälta på någon av öarna där.

Hyr kajak i Örebro

Vi erbjuder även utkörning för dig som vill paddla i Hjälmaren vid Örebro. Naturens Hus är en bra startplats och härifrån kan du ta dig runt Hemfjärden eller satsa på en övernattningstur och paddla till vackra naturreservatet Björkön. För paddling huvudsakligen på Svartån i Örebro rekommenderar vi kanot eller packraft för att lättare bära förbi slussen och vattenkraftverk.

Gul kajak på spegelblankt vatten
Njut av känslan…

Priser

Heldag 350 kr

24 timmar 450 kr

3-dagarspaket* 1000 kr

* I vårt 3-dagarspaketet ingår kajakhyra från morgonen/fm på dag 1 till efm/kväll dag 3 samt utkörning till Bastedalen eller Olshammar för paddling i Norra Vättern, eller till Tisaren eller motsvarande för dig som vill paddla där.

För 3-dagarspaket i Örebro tillkommer 200 kr för utkörning så totalt 1200 kr.

3-dagarspaketet är endast bokningsbart via telefon/WhatsApp eller mejl: