Tält, hammock och sovsäckar

Hyr tält, hammock, sovsäckar och liggunderlag hos Experitur. Vi har utrustning som passar oavsett om du ska ut på en längre tur, kanske cykelsemester eller en fjällvandring, eller om du bara vill prova på att sova ute i trädgården.

Behöver du hjälp att planera ditt äventyr? Vi på Experitur har mycket erfarenhet av friluftsliv och uteaktiviteter av olika slag och hjälper dig gärna med tips och råd. Om du önskar kan vi sätta samman en färdplan oavsett om du vill cykla, paddla eller vandra! Du kan även hyra ryggsäckar, cykelväskor, utekök och annat smått och gott.

Hyr tält, hammock och sovsäckar

Tält

Experitur hyr ut tält från Vaude och Hilleberg för 1-3 personer. Samtliga tält är lätta att bära och enkla att hantera. De erbjuder ett tryggt och säkert skydd oavsett väder och vind. Självklart har vi även övrig utrustning som du behöver för att sova ute i det fria; liggunderlag och  sovsäckar som passar för vår, sommar och höst. 

Våra tält kan antingen hämtas i Askersund eller köras ut till närområdet, mot Örebro och Tiveden, för en mindre avgift.

Priser

Hilleberg Enan för 1 person 140 kr / natt 800 kr / vecka (7nätter)

Vaude Power Lizard för 1-2 personer 150 kr / natt 850 kr / vecka (7 nätter)

Vaude Chapel XT för 2-3 personer 220 kr / natt 1300 kr / vecka (7 nätter)

Tentipi Safir 7 för 1-7 personer 590 kr / natt 3000 kr / vecka (7 nätter)

Hammock och tarp

Visst verkar det härligt att spänna upp en hängmatta mellan några stabila tallar för att sedan gunga lite stillsamt medan du tittar på molnen och lyssnar på fågelsången? Myggen hålls utanför tack vare det integrerade myggnätet och skulle det börja regna så finns en tarp att spänna ut över hammocken. Vi har en styck Hennessey hammock att hyra ut och den passar för en person som är upp till 2 m lång.

Vi har även en ultralätt Sea to Summit hängmatta för en person. Här kan myggnät och tarp hyras separat.

Med en tarp har du ett gott skydd mot väder och vind och håller samtidigt ner vikten på packningen. Hos oss kan du hyra Hilleberg UL 10 tarp som ger ett bra skydd åt ett mindre sällskap.

Priser

Hennessey hammock Explorer för 1 person 140 kr / natt 700 kr / vecka (7 nätter)

Sea to Summit hängmatta för 1 person 80 kr / natt 400 kr / vecka (7 nätter)

Hilleberg UL 10 tarp (2,9×3,5 m) 120 kr / natt 600 kr / vecka (7 nätter)

Välkommen att kontakta oss för mer information och bokning!

Sovsäckar och liggunderlag

Experitur hyr ut sovsäckar från Marmot (Trestless Elite 30) och Vaude. Sovsäckarna är för vår, sommar och höst och håller dig varm i temperaturer ner mot noll grader.

Vi har två stycken Marmot Trestles Elite 30 av unisex-modell som passar för personer upp till 190 cm. Dessutom finns två sovsäckar från Vaude varav den ena passar bättre för lite kortare personer.

Priser

Marmot Trestless Elite sovsäck 100 kr / natt

Vaude sovsäck 100 kr / natt

I priset ingår sovsäckslakan och ett tunt liggunderlag. Uppblåsbara liggunderlag finns att hyra. Mer info kommer. Välkommen att kontakta oss för mer information och bokning: