Upplevelser

Guidade och självguidade turer

Följ med på en guidad upplevelse på cykel, med packraft eller SUP-bräda. Experitur har turer för dig som vill prova på något nytt och samtidigt utforska den vackra naturen runt Askersund. Dessutom erbjuder vi ett flertal självguidade turer med tips på vägval, kartor och lite extra service inför turen. Här får du uppleva några av våra favoriter, men på egen hand.

Reser du med barn?

För dig som reser med barn har vi upplevelser och äventyr som passar extra bra för barnfamiljer och där barnen är i fokus. Det kan till exempel vara att få lära sig att paddla packraft och spana efter bäver eller att få tips om hur de på bästa sätt tar sig fram med cykeln i skogen.

Informationen nedan fylls på vartefter nya upplevelser tillkommer. Har du egna idéer och önskemål så är du välkommen att kontakta oss så skräddarsyr vi en upplevelse just för dig!

Kontakta oss via mejl för mer information och bokning:

Våra upplevelser

Ta med familjen på ett stadsnära äventyr med barnen i fokus. Men packraft och uppblåsbar kanot förflyttar vi oss till en spännande och vacker miljö där den kompakta grönskan påminner om oss om djungeln. 

Upplev Tivedens vackra natur från cykelsadeln. Följ pilgrimsleden Munkastigen genom djupa skogar, längs sköna skogsvägar och steniga stigar fram till Olshammar. Här kan du svalka dig med en glass och ett dopp i Vätterns kristallklara vatten.

Under fyra härliga dagar får du uppleva Vätterns stränder och Tivedens skogar från cykelsadeln. Övernatta på trivsamma boenden och njut av god mat längs vägen. Du har även möjlighet att vandra i Tivedens Nationalpark.

Njut av soldnedgången över Vättern från en paddelbräda. Vi går igenom grunderna vid stå-upp-paddling och ger oss sedan ut i det vackra kvällsljuset.

I Örebro har du nära till både storstadslivet och naturen. Svartån rinner rakt igenom centrum men på vägen dit passerar ån äkta vildmark, kulturlandskap och Örebros eget kafferosteri. Vi bjuder på två olika turförslag.

Paddla, vandra och njut! I Vätterns skärgård finns en mängd vackra öar att upptäcka. Med en packraft tar du dig enkelt iland på öar och klippor och där packar du ihop packraften för att utforska öns inre.

Cykla fatbike på fina stigar runt Askersund. Vår favorit är Rönneshytterundan som är 19 kilometer lång och bjuder på fina stigar, glesa tallskogar, sandåsar och sköna skogsvägar.

Upplev det magiskt vackra naturreservatet Utnäsets vindpinade kust och släta klippor. Vi vandrar längs kusten och tar oss sedan ut bland öarna genom att paddla packraft. På någon av öarna slår vi oss ner för lite fika och avkoppling.

Fler upplevelser är på gång så håll utkik här! Du är också välkommen att kontakta oss så anpassar vi turen efter dina önskemål!