Upplevelser

Guidade och självguidade upplevelser i Askersund, Tiveden och Örebro

Följ med på en guidad upplevelse på cykel, med packraft eller SUP-bräda. Experitur har turer för dig som vill prova på något nytt och samtidigt utforska den vackra naturen runt Askersund.

Vi erbjuder även ett flertal självguidade turer med tips på vägval, kartor och lite extra service inför turen. Här får du uppleva några av våra favoriter, men på egen hand. Vad sägs om packrafting med tältövernattning i Tiveden eller cykeltur med trivsamma boenden och god mat. Läs mer längre ner!

Reser du med barn?

För dig som reser med barn har vi upplevelser och äventyr som passar extra bra för barnfamiljer och där barnen är i fokus. Det kan till exempel vara att få lära sig att paddla packraft och spana efter bäver eller att få tips om hur de på bästa sätt tar sig fram med cykeln i skogen.

Informationen nedan fylls på vartefter nya upplevelser tillkommer. Har du egna idéer och önskemål så är du välkommen att kontakta oss så skräddarsyr vi en upplevelse just för dig!

Kontakta oss via mejl för mer information och bokning:

Våra upplevelser

Ta med familjen på ett stadsnära äventyr med barnen i fokus. Men packraft och uppblåsbar kanot förflyttar vi oss till en spännande och vacker miljö där den kompakta grönskan påminner om djungeln. Vi spanar efter bäver och fikar tillsammans.

Njut av härlig fatbike-cykling på egen hand längs vår favoritled, Rönneshytterundan. Här bjuds du på på fina stigar, glesa tallskogar, sandåsar, klipphällar och sköna skogsvägar. Rönneshytta ligger ca 10 km från Askersund och cykelrundan är 19 km lång

Prova på att paddla SUP i sommar! Under den här turen går vi igenom grunderna i paddling och blir trygga på brädan. Du får även se mysiga Askersund från ett nytt perspektiv och se några av stadens sevärdheter.

Paddla, vandra och njut! I Vätterns skärgård finns en mängd vackra öar att upptäcka. Med en packraft tar du dig enkelt iland på öar och klippor och där packar du ihop packraften för att utforska öns inre. Vi tipsar om Stora Aspön som har 25 km markerade vandringsleder.

Njut av soldnedgången över Vättern från en paddelbräda. Vi går igenom grunderna vid stå-upp-paddling och ger oss sedan ut i det vackra kvällsljuset.

Upplev Tivedens vackra natur från cykelsadeln. Följ pilgrimsleden Munkastigen genom djupa skogar, längs sköna skogsvägar och steniga stigar fram till Olshammar. Här kan du svalka dig med en glass och ett dopp i Vätterns kristallklara vatten.

Flerdagarsturer

Vandra och paddla packraft i Tivedens mer okända områden. Den här turen är 4-5 dagar och bjuder på ett riktigt äventyr där du tältar och lagar mat i det fria. Avsluta turen i Tiveden eller utforska Vätterns skärgård.

Under fyra härliga dagar får du uppleva Vätterns stränder och Tivedens skogar från cykelsadeln. Övernatta på trivsamma boenden och njut av god mat längs vägen. Du har även möjlighet att vandra i Tivedens Nationalpark.

Välkommen att kontakta oss så kan vi även anpassa turen efter dina önskemål!