Med packraft bland öarna i Vätterns skärgård

Paddla, vandra och njut – sommarens bästa äventyr!

Upptäck Sveriges hemligaste skärgård med packraft. En packraft är en uppblåsbar farkost som kan liknas vid en mini-kajak. Den paddlas med kajakpaddel och är stabil och lättpaddlad. Tack vare den platta botten kan du paddla i väldigt grunt vatten och enkelt ta dig iland på öar och klippor. 

Totalt väger en packraft, med paddel och flytväst inkluderat, ca 4 kg men den har stor lastkapacitet. Packningen fäster du framtill och du kan lätt ta med dig en ryggsäck med all utrustning du behöver för att kunna övernatta ute.

Vandra på Stora Aspön

I Vätterns skärgård finns en mängd vackra öar att upptäcka, t.ex. Stora Aspön som är den största av öarna. På ön finns totalt ca 25 km markerade vandringsleder. Packa ihop packraften och utforska öns inre. Här finns höjder med fin utsikt och till och med en liten sjö, Aspetärnen. På ön finns också ett gammalt torp och det är en av få öar i skärgården som någonsin varit bebodda. 

Du kan välja mellan att korsa ön och upptäcka outforskade områden, eller vandra längs den vindpinade strandkanten. Spana efter fiskegjuse och andra fåglar och fascineras över träden som kan vara ända upp till 300-400 år gamla. Naturen är unik och det är också upplevelsen. 

Priser

2 dagar / en natt 1000 kr

3 dagar / 2 nätter 1300 kr

Flytväst, fästremmar till packningen, turförslag samt praktiskt information om packraftning ingår. Skjuts till startplatsen kan bokas mot en avgift. Den här turen kan tillsvidare endast bokas via telefon eller mejl:

Praktisk information

Hämta din packraft i Askersund. Vi förklarar hur du blåser upp och hanterar den samt hur du fäster packningen. Flytväst och fästremmar till packningen ingår. Du får med turförslag och karta. Vi visar på fina områden för vandring och övernattning och du får även våra favorittips på andra vackra öar att besöka. Därefter är det bara att ge sig iväg på äventyr! 

Paddlingen startar lämpligast från Aspa, vid Olshammar, eller från Bastedalen vid Hammar. Behöver du skjuts till startplatsen så ordnar vi det mot en avgift. Vill du starta turen på ena sidan Vättern, paddla tvärs över skärgården och bli upphämtad på andra sidan så går det att ordna.