Kanot

Paddla kanot i trevligt sällskap och på vilket vatten som helst! Runt Askersund, Tiveden och Örebro finns flera fina sjöar och åar!

Experitur hyr ut den uppblåsbara kanoten Gumotex Palava som rymmer två vuxna (med packning), eller två vuxna och ett barn (dagsturer). Vill du paddla ensam så går det alldeles utmärkt och det ger då möjlighet att ta med mycket utrustning med på turen. Palavan väger bara 17 kg men klarar upp till 240 kg last.

En uppblåsbar kanot är perfekt för dig som vill utforska nya sjöar och vattendrag. Den kommer i en väska som kan bäras på ryggen är lätt att ta med sig. När det är dags att börja paddla pumpas den upp med en fotpump.

Gumotex Palava har tre separata luftkanaler; en i botten och varsin luftkanal på varje sida. Den är mer flatbottnad än en traditionell kanot och ligger fint i vattnet och är mycket stabil. Väljer du att paddla ensam kan du själv bestämma om du vill paddla med enkel eller dubbelpaddel. Med två personer som paddlar rekommenderar vi att den starkast och tyngsta sitter längst bak och att man hjälps åt eller turas om att paddla.

Vi tipsar gärna om fina paddlingsvatten och ger tips om hur du pumpar upp och paddlar för bästa upplevelse. Vill du ut på ett längre äventyr så hyr Experitur även ut tält, sovsäckar och mycket annat. Välkommen att kontakta oss för mer information!

Priser

Heldag 500 kr

2 dagar/1 natt 850 kr

Kanoten kommer iin en väska som kan bäras på ryggen. Förutom kanoten så innehåller väskan en fotpump. Två paddlar och 2-3 flytvästar ingår när du hyr kanot. Det går också att paddla kanoten med en dubbelpaddel.

Experitur har en styck Palava för uthyrning och du bokar den genom att ringa eller mejla oss.