Kanot

Experitur hyr ut den uppblåsbara kanoten Gumotex Palava som rymmer två vuxna (med packning), eller två vuxna och ett barn (dagsturer). Vill du paddla kanot ensam så går det alldeles utmärkt och det ger då möjlighet att ta med mycket utrustning med på turen. Palavan väger bara 17 kg men klarar upp till 240 kg last. Spana även in våra packrafts för ytterligare alternativ.

Gumotex Palava har tre separata luftkanaler; en i botten och varsin luftkanal på varje sida. Den är mer flatbottnad än en traditionell kanot och ligger fint i vattnet och är mycket stabil. Väljer du att paddla ensam kan du själv bestämma om du vill paddla med enkel- eller dubbelpaddel. Med två personer som paddlar rekommenderar vi att den starkaste sitter längst bak och att man hjälps åt eller turas om att paddla.

Vi föreslår gärna fina turer och paddlingsvatten och ger även tips om hur du pumpar upp och paddlar för bästa upplevelse. Vill du ut på ett längre äventyr så hyr Experitur även ut tält, sovsäckar och mycket annat. Välkommen att kontakta oss för mer information!

Har du koll på dina äventyrare, eller vill du inspireras till spännande utflykter? Såväl den norske äventyraren Lars Monsen som Peter Persson / In i vildmarken använder sig av Gumotex uppblåsbara kanoter på flera av sina turer!

Priser

3 timmar 350 kr

Heldag 500 kr

2 dagar/1 natt 850 kr

Vill du hyra längre perioder är du välkommen att kontakta oss.

Kanoten kommer i en väska som kan bäras på ryggen. Förutom kanoten så innehåller väskan en fotpump. Två paddlar och 2-3 flytvästar ingår när du hyr kanot. Det går också att paddla kanoten med en dubbelpaddel. Experitur har en styck Palava för uthyrning och du bokar den genom att ringa eller mejla oss.