Fatbike

Hyr en fatbike i Askersund och prova en ny cykelupplevelse! Att cykla fatbike är kul, enkelt och passar alla! Runt Askersund finns fina turer på både härliga stigar och fina skogs- och grusvägar. Dessutom finns en teknikbana som är utmanade att cykla.

Härlig upplevelsecykling för alla typer av underlag! Tack vare de breda däcken har en fatbike mindre påverkan på känslig natur än en vanlig mtb…

Vad är en fatbike?

En fatbike är terrängcykel med överdimensionerade däck, nästan dubbelt så breda som på en mountainbike. Tack vare de breda däcken har de minimal påverkan på känslig natur och lämnar nästan inga spår efter sig. Fatbikes är det självklara valet när du vill utforska naturen och du tar dig enkelt fram på alla typer av underlag: sand, grus, lera och snö men även cykling på asfalt bjuder på en helt ny upplevelse!

Men går det inte tungt?

Det är den vanligaste frågan som ställs när en fatbike kommer farande. Svaret är nej! Trots de breda däcken rullar de lätt och har dessutom mycket bra utväxling. Du kan själv bestämma hur mycket kontaktyta du vill ha genom att reglera lufttrycket i däcken. Det är också lufttrycket som avgör hur mycket dämpning du har när du cyklar.

Våra Silverback fatbikes är lätta, stabila och kul att cykla på och kommer att ge dig ett härligt äventyr. De kommer antingen med 10 eller 20 växlar och finns i storlek S, M och L. Självklart ingår cykelhjälm när du hyr en cykel.

Utkörning av fatbikes

Vill du cykla i Tiveden eller prova de fina MTB-lederna runt Rönneshytta och Lerbäck? Vi erbjuder utkörning mot en avgift och i mån av tid. Du kan även hyra cykelställ för dragkrok ifall du själv vill transportera cyklarna.

Priser

3 timmar 280 kr

Heldag 400 kr

3 dagar* 1000 kr

*Vill du hyra fatbike i tre dagar eller mer är du välkommen att kontakta oss via mejl.

Cykelhjälm och godkänt lås ingår i all cykelhyra.

Cykelsemestra runt Askersund och Tiveden

Ska du på cykelsemester med mycket packning är fatbikes perfekta och mycket stabila. Oavsett om du ska cykla grusvägar eller vill ut och upptäcka skogsstigar har du en fantastisk följeslagare med dig. Vi hyr även ut ramväskor till fatbikes samt annan utrustning för ditt äventyr. Kontakta oss för mer information!

Barn-fatbike

Med en 20″ fatbike så kan nu även de yngre få möjlighet att upptäcka tjusningen med fatbikes! Vår barn-fatbike har 7 växlar och skivbromsar både fram och bak. Den passar för barn från ca 120-125 cm, lite beroende på cykelvana.

Vår barn-fatbike är tyvärr inte bokningsbar online men kontakta oss via mejl så hjälper vi dig! Vi har även två stycken 24″ BARN-MTB, för uthyrning till de lite större barnen.

Priser

3 timmar 150 kr

Heldag 200 kr

2 dagar 350 kr