Örebro

Hyr cykel och utforska härliga Örebro från cykelsadeln eller njut av mysig paddling på Svartån!

Hyr cykel

Upptäck stadens guldkorn från cykelsadeln! Nu kan du hyra våra bekväma damcyklar vid Örebro Slottsbutik. Gör ett besök på slottet och ge dig sedan ut på cykelvägar längs Svartån eller följ någon av de cykelslingor som ingår i Bike & Bite – cykla och fika. Våra 3-växlade cyklar kommer från Monark och Sjösala och passar perfekt för stadsnära äventyr!

Hyr damcykel 3 timmar för 150 kr

Hyr damcykel dygn för 250 kr

Förboka din cykel redan nu! Skicka ett mejl eller SMS/WhatsApp på 0702097491.

Slottsbutiken har öppet dagligen kl. 10-17 under hela sommaren.

Låt de allra minsta få följa med på cykelutflykten. Vi hyr ut barnsits från Thule som tar upp till 22 kg. Pris 40 kr per dag. Vänligen kontakta oss via mejl för att boka barnsitsen.

Vi har även en barncykel för uthyrning vid Slottsbutiken. Det är en 24″ barn-MTB som passar från ca 8 år/135 cm. Pris 150 kr för 3 timmar och 200 kr för en hel dag.

Hyr Fatbike och MTB

Kontakta oss om du vill hyra fatbikes, mountainbikes, e-MTB och barncyklar. Eller något annat från vår uthyrning, till exempel tält, sovsäckar, eller kajaker, kanot, packrafts och mycket mer. Vi erbjuder utkörning till Örebro i mån av möjlighet och mot en mindre avgift.

Guidade och själv-guidade turer i Örebro

Kultur och natur från cykelsadeln

Örebro är en perfekt cykelstad som bjuder på både intressant arkitektur, spännande historia och vacker natur. Tillsammans tar vi oss genom centrum och längs Svartån och varvar härlig cykling med intressanta berättelser. Kulturkvarteret, Wadköping, Slussen och Stortorget är några av de platser vi besöker.

Stadsnära paddling med vildmarkskänsla

I Örebro har du nära till både storstadslivet och naturen. Svartån rinner rakt igenom centrum men på vägen dit passerar ån både vildmark, kulturlandskap och Örebros eget kafferosteri. Vi bjuder på två olika turförslag. Välkommen att kontakta oss för pris och mer information!

Familjeäventyr med packraft längs Svartån

Ta med familjen på ett stadsnära äventyr med barnen i fokus. Men packraft och uppblåsbar kanot förflyttar vi oss i en spännande och vacker miljö längs Svartån och Lillån i centrala Örebro. 

Bike-rafting på Svartån

Kombinera cykling med paddling och prova på bike-rafting! Med fatbikes och packrafts tar vi oss fram längs med Svartån och njuter av vackra naturområden mitt i centrala Örebro och vidare mot Karlslund och Lindbacka bruk.

Upptäck Askersund

Experitur har sin bas i Askersund, en mysig småstad vid Vätterns norra ände. Kombinera stad och landsbygd: Njut av Örebros sköna stadscykling och paddla längs Svartån. Bege dig sedan till charmiga Askersund där du kan välja mellan kultur-cykling längs Vättern mot Stjernsunds slott, eller spännande utmaningar längs någon av MTB-lederna i omgivningarna. Dessutom kan du paddla packraft eller SUP i djungelliknande miljö längs Dohnaforsån, eller utforska Vätterns sagolikt vackra skärgård med kajak, packraft eller SUP! Läs mer om fina utflykter under Upplevelser: