Experitur Lapland Edition

Prova på vintercykling med fatbike!

Upplev snöklädda sagolandskap med cykel. Under vintern 2021-2022 erbjuder Experitur guidade fatbike-turer i Dorotea i södra Lappland. Du kan också välja att hyra fatbike och cykla på egen hand. Vi ger gärna tips på fina turer runt Dorotea och här finns en mängd vägar och skoterspår som passar perfekt för sköna utflykter.

Vill du veta mer?

Fatbike

Utforska snötäckta vägar och skoterspår genom magiskt vacker natur. Fatbikens överdimensionerade däck rullar lätt över snön och ett stilla knarrande är det enda ljud som hörs. Följ skoterspåren in i skogen, njut av stillheten och spana efter spår av djur. På kvällen får du även stanna upp och titta på stjärnhimlen, och kanske har du turen att få se norrskenet dansa över himlen…

vintercykling med fatbike

Vintercykling med fatbike bjuder på en annorlunda och fantastiskt härligt upplevelse.

Kontakta oss för mer information om uthyrning och guidade turer i Dorotea. Nedan följer några av våra turförslag:

Guidade turer från Dorotea

Kvällscykling under stjärnorna

Den här turen tar dig ut i den vackra naturen runt Dorotea. Vi cyklar längs preparerade leder och njuter av stillheten och det mjuka knarrandet från däcken mot snön. Har vi tur kan vi njuta av stjärnhimlen och kanske kommer även månens sken att lysa upp vår cykeltur.

Vi cyklar förbi snöklädda granar och längs med en de öppna ytorna av en frusen sjö. Här stannar vi för en paus med varm dryck. Självklart passar vi på att spana efter norrsken.

Cyklingen går genom ett relativt flackt område med endast några mindre backar. Turen tar ca 2 timmar och passar i stort sett alla med normalgod kondition.

Med fatbike genom snöklädda sagolandskap

Den här halvdagsturen tar dig med till några av de fantastiskt vackra områden som finns runt Dorotea. Vi följer snöskoterspåren över frusna myrar där enstaka träd står som spöklika figurer, klädda i vit snö. Vidare cyklar vi förbi glesa tallar och alléer med björkar som står i givakt. Mellan träden kan vi kanske skymta några renar som gräver bort snön efter mat.

Vi stannar för en lättare lunch med varm dryck och har vi tur får vi sällskap av den vackra rödbruna lavskrikan. Lavskrikan är social och kommer gärna nära för att se om det vankas mat.

Under turen cyklar vi ca 12-15 km varav merparten går längs skoterspåren. Sista biten cyklar vi längs vägen till tillbaka till Dorotea. Den här turen passar dig med normal kondition som gärna tillbringar några timmar utomhus!